Érdekes Fehérvár

Fémhal a Prohászka Ottokár úton

2018. május 23. - Rolf Singer

Ez az érdekes alkotás a járda mellett található, eléggé elhanyagolt állapotban. Engem személy szerint egy stilizált halacskára emlékeztet. Az "uszonyán" a "MÁV ELŐRE" felirat olvasható, tehát mindenképpen köze lehetett az 1996-ban megszűnt fehérvári sportklubhoz, melynek székhelye az objektumtól nem messze, a Kaszap István utcában volt. Arra tippelek, hogy valamiféle hirdetőtábla, esetleg eredményfal funkciót tölthetett be egykor. Mindenesetre műalkotásként nem tartják számon, legalábbis semmit sem találtam róla, a köztérképen sem.

prohaszka_ottokar_ut_hal.jpg

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr5513996580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tycho.Brache 2018.05.29. 10:44:51

A hetvenes években a házsor mögött, az egykori Kisegítő Iskola (ma református iskola) udvara mellett működött a MÁV Előre kézilabdapályája. A Prohászka (korábban Lenin) út felől nyíló kapualjon lehetett bemenni hozzá, a bejáratot jelölte ez a kék tábla. Valami volt a közepén, ami kieshetett, talán a kézilabdára utaló jelzés vagy a klub logója, már nem emlékszem. De nem műalkotás, csak egy egyszerű jelzőtábla.

Rolf Singer · http://erdekesfehervar.blog.hu/ 2018.05.29. 15:57:17

@Tycho.Brache: Azért egyszerűnek nem mondanám, hiszen nem egy téglalap alakú tábláról van szó. Egész érdekes forma. Persze lehet, hogy a műalkotás szó kicsit erős.
A kézilabda pályáról nem tudtam, köszönöm az információt!
süti beállítások módosítása