Érdekes Fehérvár

Óriásfej, gigantikus rovar és egyebek...

2022. május 20. - Rolf Singer

Szombaton (holnap) zárul a 21. Kortárs Művészeti Fesztivál, mely során egy hét erejéig különös műalkotások lepték el a Csónakázó-tó keleti partját. Lássuk csak milyen érdekességeket is rejt az ún. "Kortárs Liget"!

dsc_7465_2.jpg

Ez az óriási fej, azaz "A fej" a Székesfehérvári Művészek Társaságának közös projektje. A Falvay Miklós által tervezett alkotás nappal szoborként, míg este egy videóinstalláció felületeként funkcionál.

dsc_6930_2.jpg

Erről a vízi installációról csupán annyit tudni, hogy Arany "Gold" Zoltán tetoválóművész munkája. A címe lehetne: Halidomár.

dsc_6971_1.jpg

dsc_7485_5.jpg

dsc_7518_2.jpg

Az épp felszállni készülő szarvasbogarat ábrázoló szobor Burián Norbert műve. A címe: "Egy bogár élete".

dsc_7507_2.jpg

A játszótér mellett elhelyezett "Fénypavilon" c. szabadtéri kiállító teret pedig Mosberger Róbert tervezte. Eme projekt a Pelikán Galériában látható "Fény-árnyék" című kiállításhoz kapcsolódik.

Forrás:

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr1017836353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása