Érdekes Fehérvár

Változások a Kaszap-Prohászka sarkon

2022. augusztus 16. - Rolf Singer

Egyrészt megszépült a XIX. századi historizáló ház (mint már arról korábban beszámoltam, az egykori művelődési ház új tulajdonosa a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, és a jövőben a Székesfehérvári Balett Színház próbaterme kap majd helyet az épületben), másrészt a mellette lévő, régóta üresen álló telken elkezdődött a 100-110 férőhelyes, ideiglenes parkoló kialakítása. A Kafkabeat Kultúrkocsma mementóiként sokáig megmaradt, graffitis falmaradványokat a napokban le is bontották.

Korábban különféle boltok voltak az úgynevezett Garas udvaron, később a Vesztegzár nevű szórakozóhely, valamint a már említett Kafkabeat működött a művházzal szomszédos épületben, de azt 2011-ben lebontották. A jóformán üres területet aztán a CBA Kereskedelmi Kft. vásárolta meg természetesen azzal a szándékkal, hogy áruházat építenek oda, de mivel nem terveztek parkolót, az önkormányzat nem adott erre engedélyt. A város már korábban is meg akarta vásárolni ezt a telket az üzletlánctól, de ez idáig nem tudtak megegyezni az árban. A terület végleges hasznosításáról majd az intermodális csomópont elkészültekor döntenek.

Forrásaim:

  • szekesfehervar.hu
  • Majer Tamás: Mi lesz a Vesztegzár rég kihűlt helyén? (feol.hu)
  • Héjj Vivien: A tervek készen állnak az intermodális csomópont kivitelezéséhez (feol.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr1417908893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása