Érdekes Fehérvár

Marilyn és a többiek...

2018. május 28. - Rolf Singer

Nemrég írtam a Prohászka Ottokár úton húzódó falról, és a külső oldalán lévő rendszerkritikus graffitikről. De hogy mi van a fal másik oldalán? Ha bemerészkedünk az egykori depó helyén elterülő üres és gazos területre, akkor nagyon sok érdekes falfestményt kaphatunk lencsevégre.

marilyn.jpgMarilyn Monroe képmása. Oldalt az alkotók keresztnevei szerepelhetnek.

meno_mano_depo_i.jpgTörzsi figura ecsettel a kezében?

meno_mano_depo_iii.jpgVajon mit akart mondani ezzel a művész? Véleményem szerint a legérdekesebb darab.

meno_mano_depo_v.jpgSzínes kolibrik virággal.

kafka_beat.jpg"Hello, ez itt a KafkaBeat"?

macska.jpgFalfirkász macska. Tetszetős és jópofa.

meno_mano_depo_vii.jpgAlakok és szimbólumok.

erdekesek5.jpgKülönböző stencilezett arcok és figurák. Ezek rendszer nélkül kerültek fel a falakra, így inkább csak próbálkozásoknak tekinthetők. Aki mindegyiket felismeri, az piros pontot kap...

erdekesek6.jpgA híresebb karakterek: Einstein, Chaplin és Renton a Trainspottingból. Ez utóbbin azért meglepődtem.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr6914007058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igor Krencz 2018.05.29. 14:06:44

tőled, mint született fehérváritól kérdezem, hogy kb mennyi idős lehetsz, ha csak a "depó" jut eszedbe arról az udvarról, ami helyet adott a Vesztegzárnak, később közösen a KafkaBeat-nek, ahol generációk cseperedtek? Ugyanis a festmények ezeknek köszönhetőek, ha a Kafkabeat felirat ismétlődése nem lenne gyanus...
De segítek: bfy.tw/ILsY

Rolf Singer · http://erdekesfehervar.blog.hu/ 2018.05.29. 16:38:53

@Igor Krencz: 25 éves vagyok. Amikor amúgy megmutattam egy barátomnak a képeket, akivel egy osztályba jártam anno általános iskolában, az egyik kérdése az volt, mi az a KafkaBeat? Sejtésünk persze volt, de mi nem ismertük. A rákeresés megtörtént, a megemlítés azonban elmaradt. Utoljára tudtommal Menő Manó Depó néven működött ott ruházati kereskedés, ezt ismertem, mert édesanyám egyszer-kétszer vásárolt ott. És erre utaltam "depóként".
süti beállítások módosítása