Érdekes Fehérvár

A pillangók hétköznapi élete

2019. május 13. - Rolf Singer

A napokban egy óriásképregényt festettek a Zichy liget sarkán lévő Wertheim-ház hátsóudvarának pozdorjakerítésére. A kedves "kis" alkotás a pillangók "hétköznapi" életét mutatja be...

dscn9180.JPG

dscn9198.JPG

dscn9194_1.JPG

Az 1840 körül épített késő klasszicista Wertheim-ház hátsóudvarát már régóta csupán egy csúnya pozdorjakerítés védi. Ezt már többször is hasznosították reklámhordozóként, de ilyen ötletesen korábban még sohasem. Az óriásképregény ugyanis a Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül megrendezett Kortárs Képregény Fesztivált hirdeti - a festményt Ambrus Izsák képregényrajzoló készítette el Kovács Milánnal közös ötlet alapján a fesztivál nulladik napján.

Ambrus Izsák művészcsaládban született 1988-ban. Középiskolába Kecskeméten járt, főiskolai tanulmányait pedig 2014-ben a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti karának képi ábrázolás szakán végezte. 2017-ben Alfabéta-díjra jelölték az általa írt és rajzolt Lucas Grande című képregényt. Kovács Milánnal, a ZSIGER.hu kiadó vezetőjével 2015 óta dolgoznak együtt. Közös képregényük, a GOTTHEM tavaly nagy sikert aratott.

dscn9165.JPG

dscn9150sfsd.JPG

dscn9117.JPG

dscn9118.JPG

dscn9121.JPG

A történet jópofa és felhívja a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára. A témaválasztás egyébként nem véletlen, hiszen az idei fesztivál  - melyen többek között képregény kiállítás is látható - az újrahasznosítás jegyében zajlik.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr2314822508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása