Érdekes Fehérvár

A bombák földjén

2018. június 08. - Rolf Singer

A címről néhány fehérvárinak biztosan eszébe jut majd, hogy pár napja szovjet gyártmányú robbanószereket és kézigránátokat találtak a Zrínyi utcában. No de ebben a bejegyzésben most nem erről lesz szó, hanem graffitikről. Bombáknak nevezik ugyanis azokat a falfestéseket, melyek tulajdonképpen percek alatt elkészíthető egyszerűbb rajzok. A legtöbbször ezek bubble style-ban, azaz buborék stílusban készülnek.

A József Attila utcáról megközelíthető három, panelházak által közrefogott tér (melyeket költőkről, név szerint Pilinszky Jánosról, Radnóti Miklósról és Csanádi Imréről neveztek el) bővelkedik az ilyenekben. A szocialista lakóházak külső oldalának alján több nagy és színes alkotást is találni. Ezeket természetesen meg is örökítettem, íme:

pilinszky_janos_terxx.jpgpilinszky_janos_ter_ii_1.jpgpilinszky_janos_ter_iv.jpgpilinszky_janos_ter_v.jpgpilinszky_janos_ter_vixxx.jpgradnoti_miklos_ter.jpgradnoti_miklos_ter_iii.jpgradnoti_miklos_ter_iitrrt.jpgradnoti_miklos_ter_iv.jpg

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr8014032648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása