Érdekes Fehérvár

R2 egyedül maradt

2018. június 25. - Rolf Singer

Talán nem kell egy székesfehérvárinak sem bemutatnom a Romkert bejáratánál található pop-kulturális street art különlegességet. Még 2014-ben, George Lucas hetvenedik születésnapja alkalmából készült el R2-D2-nak, a Star Wars filmek egyik ikonikus és állandó droid szereplőjének a mása a Várkörúton, és nem sokkal később megjelent a zöld színű társa is, aki amúgy R2-O2 névre hallgat. Még a múlt héten készítettem mindkettejükről képeket egy jövőbeli bejegyzéshez, de ma már nagy meglepetésemre és bánatomra egyiküket nem találtam a helyén.

r2.jpg

Egy-két - eredetileg a parkolást és a behajtást meggátló - kőoszlopot ugyanis eltávolítottak a Romkert kapuja elől, számomra eddig ismeretlen okból kifolyólag. Ezek az akadályok egyébként még ott "fekszenek" a "tetthelytől" nem messze, az ominózus darabbal együtt.

dscn1410x.JPG

R2-D2 szerencsére - egyelőre - megmenekült.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr4714071011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása