Érdekes Fehérvár

Egy kis street art sosem árt 2. rész

2018. augusztus 01. - Rolf Singer

A street art kifejezésről sokaknak egyből a graffiti jut eszébe, pedig az csupán egy ága az urbánus képzőművészetnek. "Utcaművészet" lehet bármilyen installáció, akár olyan alapból teljesen hétköznapi dolgok érdekes megoldásai is, mint a szemeteskukáké. Az előző részhez hasonlóan újfent öt (hat) darab érdekes képet mutatok, melyek a street art sokoldalúságát is bebizonyítják.

street23.jpg

Sportos buszmegállók. A hokikapu értelemszerűen az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnoknál, a kosaras dekorációval ellátott váró pedig az Alba Regia Sportcsarnokkal szemben található.

dscn3458.JPG

Az Országzászló tér idén teljesen megújult. Ennek megfelelően vadonatújak a szemetesek is, amelyek egyedi designt kaptak, melynek központi elemei a téren található Virágóra és az olyan nemzeti jelképeink, mint az ország zászlaja és címere. Nekem személy szerint nagyon tetszik az ötlet és azt mondom: egyedi kukákat  minden térnek!

dscn4213.JPG

A vasúti zajvédő falak látványa nem túl szép, ellenben ha feldobják egy kis festéssel. Ez a kép a Széchenyi út vasúti aluljárójához közel készült.

img_20180718_092944.jpg

Ezt az érdekes homemade házszámot az Adonyi úton találtam. Egyszerű és nagyszerű megoldás.

dscn3559.JPG

A Prohászka Ottokár úton felfestett csigaházak díszítenek egy pici lépcsőt. Talán az előző üzlet megmaradt dekorációja, mely máig mosolyt csalhat az arra járók arcára.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr114154279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása