Érdekes Fehérvár

Hány királya van Fehérvárnak? 3. rész

A Királyi Napok óriásbábjai

2018. augusztus 21. - Rolf Singer

Még 2013-ban került sor az első Koronázási Ünnepi Játékokra Székesfehérváron, és már erre a jeles alkalomra elkészültek az első óriásbábok is, melyek Gézát és feleségét, Saroltot; Szent Istvánt és feleségét, Gizellát; Szent Imre herceget és Asztrik püspököt ábrázolták. A következő alkalommal hozzájuk csatlakozott öt új báb: Szent László, I. Géza, Salamon, valamint László felesége, Adelhaid és a lányuk, Piroska alakja. 2015-ben Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, majd 2016-ban II. István és Vak Béla. Tavaly pedig III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakját formálták meg. Természetesen idén is készültek óriásbábok: II. Andrásnak és lányának, Szent Erzsébetnek a figurája, ezzel pedig tizenkilencre nőtt a létszáma ennek az illusztris társaságnak. 

Augusztus 20-án a hagyományoknak megfelelőlen a bábok végig vonultak a Belvároson. Én pedig készítettem néhány képet róluk:

dscn5646.JPGdscn5655.JPG

dscn5696_1.JPGdscn5703.JPG

dscn5710.JPG

dscn5708.JPG

x2.JPG

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr5914192325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása