Érdekes Fehérvár

Panelteknőc

2018. szeptember 23. - Rolf Singer

Hazafelé ballagok egy olyan utcán, amin ritkán járok - pont mint Jim Barris a Kamera által homályosan című filmben - és nézzétek, mit találtam: egy igencsak érdekes falfestményt a Sarló utca 2-es szám alatti panelház oldalán.

dscn8768xqy.JPG

dscn9299.JPG

A dekoratív graffiti kitölti az egész felületet.

dscn9288.JPG

A másik oldalon egy vörös korall is látható.

Egy vízi teknős úszkál az absztraktban. Persze van itt még vörös korall is, és hát mit mondjak, baromi "kúl". A szignó szerint az "elkövető" egy bizonyos "Sixto9". Természetesen nem találtam róla semmit. De hogy miért pont teknős? Erre azért tudom a választ! Az épülettől nem messze, a Gáz utca és a Sarló utca sarkán található egy - Kocsis Balázs által készített - ivókút, mely éppenséggel egy teknősbékát formáz. Ez sem véletlen, hisz a teknős vízi állat (már amelyik), a városrész neve pedig: Víziváros. Egyébként a lakótelep egykori általános iskolájának is van egy bálnája, melyet a megmaradt beton felhasználásával készítették el anno az építőmunkások. Én azt mondom, minden lakótelepnek el kéne egy-két ezekhez hasonló sajátos, ötletes alkotás.

panelteknoc.jpg

A két teknős egy képen.

dscn1924.JPG

A betonbálna. A vízsugarat vascsőből és hajlított vasdrótból formázták meg.

Nem túl messze a Vízivárostól, a Munkácsy Mihály utcában található egy hasonló stílusú graffiti, amit már egyszer megmutattam korábban. Ugyanaz a személy alkotta volna? Itt, ezen a falon amúgy a "főnix" előtt egy szintén igényes macskás falfestmény volt látható (erről sajnos nincs képem), amelyet nyilvánvalóan azért festettek oda pár éve, mert tudniillik a tetőn több macska is "lakott". A lakóház melletti garázsépületet később elbontották, de már ez előtt ráfestették az új képet a régire.

dscn5196_1.JPG

A Munkácsy M. utca street art-ja. A feliratát nem sikerült megfejtenem.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr2214256403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása