Érdekes Fehérvár

Karácsonyra készülvén

2018. december 02. - Rolf Singer

Advent első vasárnapján felgyulladtak a fények Székesfehérvár karácsonyfáján, és kezdetét vette a karácsonyi ünnepkör. Természetesen az egész történelmi belvárost kidekorálták, ám nemcsak itt találni színes égőket...

dscn6509f.JPG

A vízivárosi Technika Háza előtti fenyőfát is feldíszítették, és bár szerényebben, mint a Városház térit, nekem jobban tetszik.

dscn6483.JPG

A Rákóczi utca elválasztósávjának fái is kaptak égőket.

dscn6472.JPG

Az eleve hangulatos Távirda utca is "ünneplőbe öltözött".

dscn6434gb.JPG

A város karácsonyfája egy az Adonyi útról hozott, körülbelül 8 méter magas fenyő lett.

dscn6418.JPG

"Fényfolyosó" a Koronázó téren...

dscn6386.JPG

...és "fénytölcsérek" a Várkörúton.

dscn6376_1.JPG

Végül pedig egy kép a Vasútvidékről: kék színű égők borítják a fák törzsét a Deák Ferenc utca vasútállomáshoz közeli végén is.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr614413228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2018.12.03. 21:23:59

A város karácsonyfája az Adonyi útról??? Kivágták az egyébként is a városban élő fenyőt, hogy átvigyék karácsonyfának a belvárosba, hogy aztán menjen a szemétbe? Normális?

Rolf Singer · http://erdekesfehervar.blog.hu/ 2018.12.03. 23:33:29

@Első mohikán: Elvileg "már nehezen lehetett gondozni", mivel "túlnőtte a rendelkezésre álló helyet". Valószínű, hogy pont emiatt amúgy is kivágták volna. De valóban kár egy ilyen egészséges fáért.
süti beállítások módosítása