Érdekes Fehérvár

Tükör által homályosan

2019. november 26. - Rolf Singer

A képen a Szabadművelődés Háza, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola látható. Az egykori Úttörő- és Ifjúsági Ház 1972-ben épült fel Schulz István tervei alapján, az ötszintes épületrész tetejére 1976-ban helyezték a csillagvizsgáló 6 méter átmérőjű gömbkupoláját, a középiskolaként működő új szárnyat pedig 1989-ben építették Kelemen Gábor tervei szerint. A Csónakázó-tó partján található épületegyüttes 2010-ben elnyerte Székesfehérvár Építőipari Nívódíját.

Források: Mérnökök Fejérben - 2011, nyolcezer.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr6115325450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2020.01.29. 05:21:08

Ide jártam 1980 körül -talán negyedikes-ötödikes lehettem- repülőmodellező majd csillagász szakkörbe. Vidékiként nem volt egyszerű suli utàn még buszzal bebumlizni a városba, hogy hódolhassak szenvedélyemnek. A kis 2000 fős faluban, ahol éltünk nem sok lehetősége volt a magamfajta èrdeklődő gyereknek.
Szerettem a lépcsőfordulókban kialakított vitrines tárlókban megcsodàlni a többi szakkörben készült műveket; hatalmas hadihajómakettek terpeszkedtek méltósàgosan az üveg mögött, egy csoda volt.
Manapság meg a kisfiammal járunk az "Úttörőház" elé a tópartra kacsákat etetni... Remélem őt is annyi minden fogja érdekelni, mint egykor engem.
süti beállítások módosítása