Érdekes Fehérvár

Üzenet a Lépcső utcából

2018. május 18. - Rolf Singer

"A tv az agy rágógumija. A tv a lélek McDonald's-a." Azt hiszem tökéletesen passzol ez a Wayne Gale idézet ehhez a bejegyzéshez. A Lépcső utca a székesfehérvári belváros egyik legeldugottabb utcácskája, melynek a Megyeház utcai bejáratánál egy olyan, a Gandhihoz hasonlóan stencilezett technikával készült graffitire találhat az ember, mely egyértelmű üzenettel rendelkezik. Világszerte megtalálhatóak az ehhez hasonló, úgynevezett "Kill your television" graffitik, melyek arra buzdítják az embereket, hogy pusztítsák el a tv készülékeiket, átvitt értelemben pedig, hogy ne a tv-ből tájékozódjanak, mert az ott szerzett (dez)információ csak propaganda, mely akár szöges ellentétben is állhat a valósággal. Az oldal lényegtelen, kiszűrni pedig majdnemhogy lehetetlen.

lepcso_utca.jpg

A mondanivaló tehát tiszta. Rajtunk áll, hogy egyáltalán elgondolkozunk rajta: megfogadjuk, vagy megkérdőjelezzük; vagy egyszerűen csak elsétálunk mellett. Utóbbi cselekvés viszont a kritikus gondolkodás sutba vágása, melynél rosszabb, károsabb attitűd talán nem is létezik.

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr3113977132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása