Érdekes Fehérvár

Óceanárium az aluljáróban

2018. október 23. - Rolf Singer

Székesfehérvár is, mint minden város, tele van olyan felületekkel, melyek remek lehetőséget kínálnak az utca művészeinek. És köztük olyan rejtett/csúnya/szétfirkált felületekkel is, melyek telefestésével senkinek sem ártanak a delikvensek, sőt inkább mosolyt csalnak az éppen arra járók arcára amellett, hogy megszépítik a lelakott környéket. Itt a blogon már korábban is mutattam néhány remek példát arra, hogyan lehet feldobni az "üres" falakat egy kis festékkel meg némi kreativitással, legutóbb például egy panelfalra fújt rendkívül jópofa teknőcről készült poszt. Nemrégiben pedig a Széchenyi út gyalogos aluljárójának összefirkált fala is hasonló dekorációt kapott.

dscn4137c.JPG

dscn4110v.JPG

dscn4175.JPG

Az ominózus, Széchenyi úti aluljáróját nehéz dicsérni. "Egy sötét, koszos alagút tele ócska falfirkákkal..." -  vághatta rá az ember kicsivel korábban. De ez már a múlté. Az egyik oldal gyalogos aluljáróját ugyanis nem is oly rég teljesen kidekorálták. Aki itt áthalad, majdhogynem egy óceanáriumi látogatáson érezheti magát. A kék alapot kapott fal tele vízi élőlényekkel: vannak itt mindenféle halak (az egyikük neve Béla :) ), köztük egy pörölycápa, no meg teknősök, csikóhalak, medúzák, rákok és polipok is. Az alkotó vagy alkotók egyszerű stencilsablonokat használt(ak), a roppant gyorsan elkészített és többször is ismétlődő figurák pedig mondhatni gyermekiek és humorosak lettek. Érdekesség, hogy míg a már említett teknősbéka a Vízivárosban található, ez a kétdimenziós vízivilág meg a Tóvárosi lakónegyed sarkán. Igaz, az édesvízi tavakban nem élnek cápák, de ne hasogassunk szőrszálakat! Szóval a témaválasztás némileg itt is indokolt. Én megint csak azt mondom, ez egy követendő példa, és remélhetőleg nemcsak a másik oldal kap majd hasonló arculatot, hanem szépen sorban a város többi ilyesféle agyontagelt, "rejtett" falán is felváltják a firkákat az igényes street artok.

Természetesen több fotót is lőttem. Íme még néhány:

alagut.jpg

alagut1.jpg

dscn4191.JPG

dscn4173.JPG

dscn4135_1.JPG

dscn4151.JPG

alagut2.jpg

dscn4194.JPG

dscn4154.JPG

dscn4192_1.JPG

dscn4196.JPG

Rolf Singer

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr2614316917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása