Érdekes Fehérvár

Új nyom "Wagner-ügyben"

2023. március 13. - Rolf Singer

Három évvel ezelőtt írtam a Prohászka utca 12. "Anya gyermekével" reliefjéről, mely alkotójának kilétét a mai napig homály borítja. Akkor azt fejtegettem, hogy talán Wagner Nándor készítette ezt a különleges domborművet. Eme teóriával kapcsolatban keresett meg nemrégiben Szundy László, a Székesfehérváron elrejtett Wagner-szobrok egyik megtalálója, aki azóta is lelkesen kutatja a szobrászművész munkásságát. Kaptam tőle egy fényképet, melyen a művész látható budapesti műtermében, a háttérben pedig talán a fehérvári relief egy vázlata.

Ezenkívül többek között azt az érdekességet is megosztotta velem, hogy a szocreál ház régi lakóinak elbeszélése nyomán kiderült, hogy a köznyelv annak idején "Máriás udvarnak" nevezte azt a kis teresedést, amelynek sarkán ott figyel az Anya gyermekével.

Ha valakinek van bármiféle információja a szóban forgó szobrászati műalkotással, illetve Wagner Nándorral kapcsolatban, kérem, írjon a kepanojr102@gmail.com címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesfehervar.blog.hu/api/trackback/id/tr1018066350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása